Estanys de Tristaina (Andorra)

Fer una excursió a la muntanya amb els nens, es sempre una experiència fantàstica. Una combinació d’esport, de coneixement de la natura i d’aventures per viure.

A Andorra, hi ha una infinitat de camins de muntanya, de tots nivells i de molta varietat paisatgística: circs glacials, estanys, pics, valls,…

Estanys de Tristaina

Estanys de Tristaina

Aquí us volem parlar de l’excursió als Estanys de Tristaina. Es un espai on trobem un conjunt de tres llacs situats a la zona d’Arcalís (Ordino – Andorra).

01

 

Per accedir-hi, el nivell de dificultat es baix i molt accessible a l’estiu. A l’hivern queda tallat per la neu i les pistes d’esquí.

L’inici del camí es troba al costat del restaurant La Coma d’Arcalís. Des d’allà i només començar la pujada, les vistes de les muntanyes d’Andorra són espectaculars.

03

Al fons es veuen les pistes d'esquí d'Ordino-Arcalís

Al fons es veuen les pistes d’esquí d’Ordino-Arcalís (Vallnord)

Només cal fer una pujada de poca dificultad d’uns 30/45 minuts per arribar a veure els tres estanys: Estany de més amunt, Estany del mig i Estany primer. Son estanys naturals on també es pot practicar la pesca amb els permisos pertinents i en una època concreta.

 

"Estany de més amunt" i "Estany del mig"

Estany de més amunt i Estany del mig

"Estany primer"

Estany primer

Una vegada arribats podem gaudir d’una natura excepcional concentrada en un mateix indret: neus eternes, ponts, fauna, flora, cascades, conjunt de pedres. Tot un món per descobrir i explorar!

A

Neus eternes

Flora

Regalèssia de muntanya                   –      Neret               –               Campanetes liles

09

 

13

15

I si hi ha sort, podem intentar atrapar “culleretes”, veure com fan pessigolles a les mans i deixar-les de nou al llac.

"Culleretes"

“Culleretes”

 

C

21

Es una excursió que es pot fer tranquil·lament en un dia, es de poca dificultat i passem un dia ple d’aventures en un entorn molt maco. Desprès d’una excursió així, tots els nens estaran encantats de l’aventura a la muntanya!

08

Related Articles

Add commentLeave a comment

    • Hola Eva!
      Es una excursión muy chula; con poquito esfuerzo y en poquito tiempo se llega a un lugar muy bonito y con muchas cosas que descubrir y con qué jugar.
      Nos os perdais esta excursión si vais por Andorra!
      Una abrazo grande para ti también.
      Montse

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *