Labyrinthe de Merville: a quin nen no li agrada perder-se dins d’un laberint? (Toulouse)

A Toulouse (França) existeix un laberint fantàstic: es el Labyrinthe de Merville. Un laberint que el Marquès de Calvet-Rochemonteix va començar a construir al segle XVIII i que s’ha acabat de fer en la nostra època. Compta amb 30 hectàrees de boixos naturals i roures, el més gran d’Europa. El laberint està envoltat d’uns prats magnífics.

A

Es classificat Monument Històric pel Ministeri de Cultura i convida a experimentar el coneixement, el joc i la imaginació.

 

01

 

I no es simplement un laberint… per entrar i poder arribar a trobar la sortida t’has de convertir en un bon cavaller. Mitjançant proves, informació i enigmes, has d’aconseguir trobar els codis que et permetran obrir les portes d’aigua, trobar el camí correcte i … obrir el cofre. Sino seràs un cavaller ben mullat!

Hi han dos circuits per fer, un de més llarg i una mica més complicat, l’altre més adaptat a totes les edats. Es poden fer els dos. Tot depèn de l’edat dels nens. A l’arribada, us donaràn un quadern on hi haureu d’anar marcant totes les indicacions que us ajudaran a anar superant barreres.

Tot comença per llegir alguns dels cartells informatius de l’època dels castells i cavallers.

B

Quan ja hem trobat les indicacions necessàries, ja tenim el codi que obrirà una de les primeres portes d’aigua per poder passar. I si no ho encertem, doncs ens tocarà passar-la i mullar-nos!

02

 

I desprès…. vinga a córrer cap aquí, cap allà, tornem per aquest camí, ara per l’altre, i quin camí agafem: a la dreta o a l’esquerra? Uff!! Això si que es un laberint!!

C

 

Dins del laberint també hem de passar unes proves esportives i d’habilitat per obtenir més indicis. Són molt divertides!

D

 

E

 

I, finalment, acabem trobant el lloc on s’amaga el cofre!!

21

 

A part de passar-s’ho estupendament, ens hem convertit en grans coneixedors de l’època medieval, dels cavallers i dels castells.

06

 

Si disposeu dun dia més per visitar, us aconsello anar a Carcassonne. Està relativament a prop i els nens podran veure en viu tot el que hagin pogut aprendre sobre els cavallers i els castells dins del laberint: Carcassonne.

 

 

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *